لیست نهایی

بایگانی

مزرعه استخراج بیت کوین BITCOIN به چه معناست؟

سه شنبه, ۴ مرداد ۱۴۰۱، ۰۱:۴۶ ب.ظ

 

مزرعه استخراج بیت کوین BITCOIN به چه معناست؟

 

شاید واژه مزرعه استخراج بیت کوین در ذهن شما، یاد‌آور شالیزار یا یک مزرعه بزرگ را تداعی نماید. اما منظور از مزرعه بیت کوین یا فارم ماینینگ (Mining Farm) محلی است پر سرو‌صدا (خارج از منطقه مسکونی و شهر) به شکل کارگاه یا سوله، که از تعداد زیادی دستگاه‌های هوشمند ماینر تشکیل شده است که به وسیله آن دستگاه‌های ماینر نسبت به استخراج بیت کوین فعالیت دارند.

این دستگاه‌ها که به نام ASIC معروف هستند با توجه به توان سخت افزاری که دارند در کنار هم قرار گرفته و با مصرف زیاد برق، نسبت به استخراج بیت کوین ( https://ok-ex.io/buy-and-sell/BTC ) فعالیت می‌نمایند.

نحوه کار ماینرها به این صورت است که با استفاده از دستگاه‌های ASIC و پیدا کردن بلوک‌های جدید در بلاکچین و به کارگیری از فرمولهای رمزگشایی پیچیده در شبکه زنجیره بلوکی، به عنوان پاداش کوین دریافت می‌کنند و در ادامه شرایط سوددهی را برای خود به‌وجود می‌آورند. از طرفی نیز ماینر‌ها تراکنش‌های انجام شده در شبکه بلاک چین بیت کوین را با توجه به توان سخت افزاری خود تایید نموده و در اختیار شبکه بلاک چین قرار می‌دهند و در ادامه پاداش می‌گیرند که این پاداش‌ها همان ارز‌های استخراج شده هستند.

چگونه شبکه بیت کوین ایمن می شود؟

بیت کوین با الگوریتم SHA-256، که متعلق به خانواده الگوریتم های هش SHA-2 است، ایمن می شود. همین الگوریتم توسط فورک آن، بیت کوین کش و همچنین چند ارز دیجیتال دیگر مورد استفاده قرار گرفته است.

به زبان ساده با توجه به اینکه تایید تراکنش ها به دست ماینرها و با تایید حداقل ۵۱ درصد از آنها صورت می‌گیرد، چنانچه هر یک آنها تخلف کند یا به اشتباه تراکنش یا بلوکی را تایید کند، بدون تایید ۵۱ درصد از جامعه، تراکنش و بلوک جدید قابل قبول نخواهد بود. 

در نتیجه اگر کسی به دنبال هک کردن شبکه بیت کوین باشد باید رضایت حداقل ۵۱ درصد از تایید کننده‌های جامعه شبکه بیت کوین را جلب کند و چون با تایید آنها در واقع دارایی های خودشان نیز به خطر می‌افتد پس منطقا آنها با هکر همدست نخواهند شد و هک کردن بلاک چین بیت کوین را عملا محال خواهند کرد.

نکته: به سازوکار و الگوریتمی که در بالا سعی کردیم تا به آسان‌ترین روش ممکن خدمت شما توضیح دهیم، به اصطلاح الگوریتم اثبات کار (Proof-of-Work) یا PoW می‌گویند.

2

درباره تراکنش‌های نیمه ناشناس بیت کوین

تمامی داد و ستدها و تراکنش‌های بیت کوین در فناوری بلاک چین انجام می‌شود. حجم این نوع از معاملات امروزه به بیش از ۱۰ میلیون تراکنش رسیده است. درست است که کریپتوکارنسی بیت کوین رمزنگاری شده است اما نیمه ناشناس است. دلیل این موضوع استفاده از آدرس کیف پول ارز دیجیتال برای تعیین هویت کاربران آن است.

از طرف دیگر هویت افراد توسط آدرس‌ها قابل نمایش نیست اما آدرسی که کاربران برای انجام معاملات خود مورد استفاده قرار می‌دهند می‌تواند کاملا قابل ردیابی باشد.

هویت کاربران یا همان آدرس کیف پولهایشان به شکل حروف و اعداد در بلاک چین بیت کوین ثبت می‌شود. از طرفی دیگر اطلاعات آنها توسط نرم‌افزار‌های تحلیلی به آدرس‌های بیت کوین پیوست داده می‌شود.

با توجه به استفاده از فناوری بلاک چین بیت کوین و وجود حجم فوق‌العاده تراکنش‌ها، مدیریت تراکنش‌های نیمه ناشناس به یکی از دغدغه‌های ارائه دهندگان فرآیندهای مجازی بیت کوین تبدیل شده است. به همین خاطر برای مدیریت، ردیابی، تحلیل و شناسایی تراکنش‌ها، امروزه آنها نرم افزارهای مخصوصی را مورد استفاده قرار می‌دهند.

اما سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا می‌توان این تراکنش‌های نیمه ناشناس را ارسال کرد؟

وجود امنیت و داشتن حریم خصوصی برای کاربران از اهمیت بالایی برخوردار است. از آنجایی که تراکنش‌های نیمه ناشناس بیت کوین را می‌توان ردیابی نمود، برخی از کاربران علاقه‌مند هستند که از کریپتوکارنسی‌هایی استفاده کنند که می‌شود آنها را با تراکنش‌های کاملا ناشناس ایجاد کرد؛ رمزارزهایی مانند؛ دش Dash، مونرو Monero و زی‌کش Zcash که همه این‌ها از حریم خصوصی مطلوبی برخوردارند و در شبکه این کریپتوکارنسی‌ها ردیابی تراکنش‌ها بسیار دشوار است.

سوال دوم که از اهمیت بالایی برخوردار است، مشخص شدن راه‌های ردیابی معاملات بیت کوین است.

می‌دانیم که در معاملات بیت کوین، اطلاعات معامله‌گر می‌تواند به صورت ناشناس و مستعار ثبت شود. اما با توجه به قابلیت فناوری بلاک چین در بیت کوین، اطلاعات کلیه تراکنش‌ها خرید و فروش بیت کوین ثبت شده و می‌توان با استفاده از آن اطلاعات صاحب آدرس را پیدا کرد. از طرف دیگر می‌توان به هدف رصد تراکنش‌ها و تشخیص صاحب آدرس در معاملات بیت کوین، از ابزارها و وب‌سایت‌های معرفی شده که نقش کاوشگر Explorer را دارند استفاده نمود. مانند:

وب‌سایت  Blockchain.com

با استفاده از وب‌سایت بلاک چین دات‌کام می‌توان به راحتی نسبت به ردیابی تراکنش‌ انواع رمزارزها اقدام نمود. از طرف دیگر این وب سایت می‌تواند در جایگاه یک کیف پول بیت کوین نیز برای کاربران خدمات مطلوبی را ارائه دهد.

ابزار Coinpath

دیگر راهکاری که می‌توان به واسطه آن نسبت به ردیابی تراکنش‌ها اقدام نمود، ابزاری است به نام کوین پس.

برای استفاده از این ابزار لازم است که Txid یا هش تراکنش مورد نظر را در باکس جستجو مشخص شده تعریف نمایید تا در ادامه کلیه تراکنش‌های فرد مذکور نشان داده شود.

مرورگر blockchain explorers

که می‌تواند به عنوان یک کاوشگر بلاک چین برای ردیابی تراکنش‌های بیت کوین مورد استفاده قرار گیرد.

منبع:

https://www.namehnews.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D8%AA%D8%A8%D9%84%DB%8C%D8%BA-71/658125-%D9%85%D8%B2%D8%B1%D8%B9%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%AC-%D8%A8%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D9%88%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D9%87-%DA%86%D9%87-%D9%85%D8%B9%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%AA?pr=1

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱/۰۵/۰۴
blogma uturn